Duna-rekesztésileg.... | Mar 1, 2003 |
Quote:
On 2003-01-30 08:56, sbe wrote:
... csinálhatnánk egy gyűjteményt érdekesebb linkekből... Persze nagyon válogatósnak kellene lennünk, mert milliónyi ilyen weblap van és köztük sok olyan, amit nehézkes kezelni.
Kedves Éva és mindenki!
Nagyon igazad van, hogy válogatósnak kell lenni, de nem csak a kezelhetőség miatt, hanem a megbízhatóság i... See more Quote:
On 2003-01-30 08:56, sbe wrote:
... csinálhatnánk egy gyűjteményt érdekesebb linkekből... Persze nagyon válogatósnak kellene lennünk, mert milliónyi ilyen weblap van és köztük sok olyan, amit nehézkes kezelni.
Kedves Éva és mindenki!
Nagyon igazad van, hogy válogatósnak kell lenni, de nem csak a kezelhetőség miatt, hanem a megbízhatóság is fontos szempont. Hozzászólásaidból és eddigi magánlevelezésünkből tudom, Te sem veszel mindent készpénznek, ami a világhálón létezik, és reméljük, minél több kolléga rádöbben előbb-utóbb, hogy csak azért, mert valami ott VAN a hálón, még nem biztos, hogy megbízható forrásként működhet a mi esetünkben. (Sajnos vannak, akik szótárként használják a web-et, pótolandó akár a személyes szakmai tapasztalatokat, akár a tehetséget, akár a megbízható szaktekintélyektől eredő véleményeket - de ezt Te is tudod.)
Én a magam részéről egy-egy KudoZ kérdés kapcsán többnyire igyekszem online forrásokat is megjelölni, és mivel a többiek is gyakran ezt teszik, elmentem az általuk javasolt címeket (még akkor is, ha nem túl profi szövegek, de mégiscsak valamelyest tanulságosak). Hát, kb. 10 év után bizony az én gyűjteményem már zavarbaejtően nagyra nőtt! (Van egy sejtésem, hogy ez fordítói dili, \"pack-rat\"-nek lenni a szakma szerves velejárója, és szinte mindannyiunk hatalmas kincstárat őrizget - igaz-e? Cáfoljatok meg! ) Épp ezért nem is tudom, hol kezdeném, ha felvetésedre megpróbálnám mindet megosztani a szélesebb ProZ publikummal. Így tehát egyes linkeket egy adott kérdés kapcsán továbbra is be fogok küldeni amikor csak tehetem, de az általad javasolt projektből nagy valószínűséggel ki fogok maradni...
Remélem, senki nem orrol meg ezért!
Minden jókat:
Ildikó
[ This Message was edited by:on2003-03-01 03:55] ▲ Collapse | |